2017 2nd KINDAS Group-2 International Seminar “Still Between Mosque and Military? Pakistan’s Developing Dynamics”

(Co-hosted by South Asia and Indian Ocean Studies Seminar)

【Date and Time】September 28 (Thursday), 2017  14:00~16:00

【Venue】Lecture Room 1 (AA401), 4F, Research Building No.2, Yoshida Main Campus, Kyoto University

Access: http://www.kyoto-u.ac.jp/en/access/yoshida/main.html

(Building no.34 of the above map)

【Speaker】Prof. Yaqoob Khan Bangash (Director, Centre for Governance and Policy, Information Technology University, Lahore)

【Title】Still Between Mosque and Military? Pakistan’s Developing Dynamics

【Language】English

Abstract

Nearly two decades ago Ambassador Hussain Haqqani argued that Pakistan’s was “Between Mosque and Military” and a confluence of the two. This talk will assess the validity of that argument in 2017 and how the dynamics have changed in the interim, especially in view of two parliaments finishing their full terms for the first time in Pakistan’s history. It will also comment on the changing Geo political scenario of the region and how it affects the internal politics of Pakistan.

Profile of the speaker

Prof. Yaqoob Khan Bangash is currently Director, Centre for Governance and Policy, Information Technology University, Lahore (April, 2015—present); Assistant Professor and Chairman, Department of Humanities, Information Technology University, Lahore (April, 2015—present); Senior Fellow, South and South East Asia Action Team, Religious Freedom Institute (April 2017—present). He is the author of A Princely Affair: Accession and Integration of the Princely States of Pakistan, 1947-55 (Karachi: Oxford University Press, 2015) and By Love, In Service: A History of Forman Christian College, 1864-2014 (forthcoming). He writes widely in The Express TribuneThe NewsSouth Asia Magazines, etc.

【Contact】KINDAS Office indas_office[at]asafas.kyoto-u.ac.jp
*Please use @ in place of [at] when you will send E-mail to us.

(This seminar is free of cost and no reservation is required. All are welcome.)