« イベント一覧

【FINDAS】国際ベンガル学会「Islam, Nationalism, and Civil Society in Bangladesh」および「Feminist View in Bengali Literature 」

2015年12月12日 @ 1:00 AM - 5:30 PM

このたび、東京外国語大学拠点(FINDAS)では、12月12日(土)・13日(日)の国際ベンガル学会(於:東京外国語大学)において、共催セッション「Islam, Nationalism, and Civil Society in Bangladesh」、および「Feminist View in Bengali Literature 」を開催いたします。

※会場・時間帯については、確定次第、FINDASホームページに掲示いたします。
※どなたでも参加できますが、学会内の催しのため、お申込みをしていただく必要がございます。

原則として、当日まで参加申し込み可、参加費は5000円です。 国際ベンガル学会HP http://www.tufs.ac.jp/ts2/society/Bengal/ippan.html

International Congress of Bengal Studies 2015
The Tokyo University of Foreign Studies, Tokyo, Japan, December 12-13.
NIHU Program Contemporary India Area Studies, Center at TUFS (FINDAS),

12th December

Session 1: Civil Society and Political Mobility

Chair Manosh Chowdhury (Jahangirnagar University)

Introduction Togawa, Masahiko (Hiroshima University)

Islam, Nationalism and Civil Movement: Beyond Bipolar Politics

Speaker 1 Salimullah Khan (University of Liberal Arts Bangladesh)

Two views of Islam in late colonial Bengal: On the difference between Nazrul Islam and Farrukh Ahmad

Speaker 2 Fahmidul Haq (University of Dhaka)

Shahbag Movement: Unfinished Conflict between Secularism and Religiosity in Bangladesh?

Speaker 3 Kusakabe, Naonori (Otsuma Women’s University)

NGOs and Islam in Bangladesh: Are NGOs Anti-Islam or Actors in Civil Society?

Speaker 4 Moiyen Zalal Chowdhury (Sharat) (Hiroshima University)

Civil Movement through Social Media, Identity Politics, and Islam.

Discussant Horiguchi, Matsushiro (Former Ambassador of Japan to Bangladesh, President of Japan-Bangladesh Society, and Prof. at Nihon University), Murayama, Mayumi (IDE-Jetro)

Session 2: Islam in Public Sphere

Chair Moiyen Zalal Chowdhury (Sharat)

Speaker 1 Ali Riaz (Illinois State University)