【HINDAS】2015年度 HINDAS第4回研究集会

2015年10月10日 @ 3:00 PM - 5:00 PM

2015年度 HINDAS第4回研究集会

【日時】2015年10月10日(土)15:00~

【場所】広島大学大学院 文学研究科 1階 大会議室(東広島キャンパス)

〒739-8512 東広島市鏡山1丁目2番3号

※会場位置は添付の地図をご参照ください

最寄りのバス停「広大中央口」より徒歩3分

【報告者】

Dr. Pankaj Kumar
(Assistant Professor, Department of Geography, Delhi School of Economics, University of Delhi, India)

【題目】

Contemporary Regional Development in India

【要旨】

The Indian government has been following the path of planned economic development since Independence and is concerned about how to achieve high economic growth with equality and to reduce unemployment and poverty. The issues have been given sharp focus in all the plans, and various policies and programmes have been adopted for achieving the objectives. It has been perceived that the despite all concerned effort of balanced regional planning, disparities among regions have been increasing steadily and the benefits of the development have not reached all part of the country in an equitable manner. The Eleventh and Twelfth Five Year Plan has chosen ‘faster, sustainable and more inclusive growth’ as its central theme. At the backdrop of impressive progress of the economy during last two decades, the paper reviews the inclusive regional development policies adopted by the government at different time points, with special reference to the period of economic reform since 1991.

////////////////////////

ウェブサイトでもご案内しています。

————
HINDAS The 4th Regular Seminar(FY2015)
Date:3:00pm~,Saturday,10th,October.2015

Venue:Large Conference room,1F,Faculty of Letters,Hiroshima University
Contact:HINDAS Office Research Fellow,YUI
hindas@hiroshima-u.ac.jp
————

【参加対象:一般参加歓迎】
本集会は教職員・学生・一般の方など多くの皆様のご参加をお待ちしております。
ただし,参加ご希望の方は資料作成等の都合上,あらかじめ事務局にメール<hindas<アットマーク>
hiroshima-u.ac.jp>をお送りください。
メールのご送付にあたっては、以下の情報を記載ください。

—————————-
メールタイトル:HINDAS 2015年度 第4回研究集会